Evenimente

Evenimente din Lumea juridica

Seminar Exceptiile procesuale in dreptul privat.

Exceptiile procesuale in dreptul privat

Seminar „Exceptiile procesuale in dreptul privat.

Avem onoarea de a va invita in data de 28 aprilie, la Seminarul „Exceptiile procesuale in dreptul privat. Distinctii fata de exceptiile substantiale ( Aparari de fond)”.

 

În dreptul procesual, excepțiile au fost și rămân o provocare pentru orice jurist, indiferent de calitatea pe care o are (avocat, magistrat, consilier juridic, executor judecătoresc sau notar), în condițiile în care noua legislația aduce modificări importante, iar practica judecătorească grefată pe aceasta nu s-a sedimentat încă.

 

Seminarul are ca scop analizarea, într-un mod sintetic și aplicat, a instituției excepțiilor procesuale, prin comparare și cu excepțiile substanțiale (de drept material; apărări de fond), sub toate aspectele sale. Un loc aparte este dedicat ordinii excepțiilor procesuale și corelațiilor dintre anumite excepții procesuale și alte instituții ale NCPC, precum și distincțiilor dintre modalitatea de rezolvare a excepțiilor procesuale în funcție de starea/etapa procesului în momentul invocării lor (judecată în primă instanță, căi de atac, contestația la executare). În mod particular, ne propunem să tratăm și inadmisibilitățile, distingând între cele de drept material și cele de drept procesual.

 

Seminarul nostru vă propune posibile soluții, mai ales că abordarea problemelor se va face dintr-o perspectivă cu caracter practic accentuat.

 

AGENDA

 

CÂND: Vineri, 28 aprilie 2017

UNDE: Sala de cursuri Wolters Kluwer România,Bd. Tudor Vladimirescu nr. 22,  Clădirea Green Gate,etaj 6, sector 5, București

PROGRAM: 14:00 – 18:00

PREȚ: 450 ron + TVA

 

În preț sunt incluse următoarele:

·         diploma de participare,

·         pauza de cafea,

·         voucher de 100 lei pentru înscrierea la atelierele practice viitoare Wolters Kluwer România,

·         voucher Acces iDrept Expert 30 zile,

·         voucher de 450 lei discount pt achizitie LexForce.

 

*Voucher-ul de 100 ron oferit pentru evenimentele viitoare poate fi folosit doar pentru seminariile și conferințele organizate strict de Wolters Kluwer, nu și cele în parteneriat, un voucher per participant și doar din costul întreg de participare (reducerile nu se cumulează). De asemenea, voucherul are o valabilitate de 3 luni de la data desfasurarii evenimentului.

 

Notă: În cazul neprezentării nenotificate în scris cu minim 3 zile înainte de desfăşurarea evenimentului la adresa laalice.catrina@wolterskluwer.com , suma achitată nu se va restitui, însă poate fi folosită pentru un alt eveniment organizat de Wolters Kluwer România. De asemenea, relocarea pentru un alt eveniment este posibila o singura data, in decursul a trei luni din data desfasurarii evenimentului.

 

! Inscrierea consta in emiterea unei facturi fiscale, in baza careia puteti achita taxa de participare.

Factura poate fi emisa fie pe persoana fizica, fie pe societate/cabinet/PFA. Pentru emiterea acestei facturi este necesar sa ne comunicati datele complete ale dumneavoastra sau ale societatii/cabinetului/PFA-ului, date de contact si adresa livrarii facturii in original (daca nu corespunde cu adresa sediului social).

 

TRAINER

 

Gabriela Răducan

 

Este profesor universitar doctor (Drept procesual civil) la Facultatea de Drept- Universitatea Titu Maiorescu din București, avocat în Baroul București din anul 1996 (co-fondator al societății de avocatură RĂDUCAN LICARI GIAMBAȘU ȘI ASOCIAȚII), formator la Institutul Național de Pregătire Profesională a Avocaților, expert-formator în proiectele de formare continuă a magistraților organizate de Consiliul Superior al Magistraturii -Institutul Național al Magistraturii, autor a numerose publicații de drept, key-note speaker – moderator la seminarii şi conferinţe naţionale și internaționale.

 

A absolvit Facultatea de Drept a Universității București în iunie 1996, a obținut un master în Dreptul afacerilor în anul 2004, în anii 2003-2005 a urmat cursurile Academiei de Drept European de la Trier, Germania ((Drept penal internaţional şi al Consiliului de Apărare Provizoriu al Curţii Penale Internaţionale de la HAGA) și cursurile Institutului Diplomatic Român (Drept diplomatic și consular).  A obținut titlul de doctor în drept - ”Magna cum laudae”, coordonator: Prof. univ. dr. Gabriel Boroi (”Nulitatea actului juridic civil în dreptul intern și în dreptul comparat european”).

 

Dintre cele mai relevante cărți publicate, amintim: Drept procesual civil,  Ed. ALL-BECK-2005, Nulitatea actului juridic civil şi în dreptul comparat european, Ed. Hamangiu, 2009; Dreptul executarii silite. Titlul executoriu european, Ed. Hamangiu, 2009 și 2010 ; Regulamentul CE n. 44/2001 privind competenţa judiciară, recunoaşterea şi executarea hotărârilor în materie civilă şi comercială. Comentat şi adnotat; în co-autorat cu Carolina Maria Niţă, Ed. Hamangiu, 2009 și 2011; Drept procesual civil român şi comunitar european, Ed.Hamangiu, 2009; Drept civil. Obligatiile. Curs universitar. Aplicatii; în co-autorat cu Gabriel Boroi, Ed.Hamangiu, 2009, Fișe de procedură civilă pentru admiterea în magistratură și avocatură, în co-autorat cu Mădălina Dinu  (curs universitar), Ed. Hamangiu, 2014, 2015, 2016 (4 ediții); co-autor la : ”Noul Cod civil. Comentarii, doctrină şi jurisprudenţă”, Ed. Hamangiu 2012,  la ”Noul Cod de Procedură Civilă. Comentariu pe articole” Coord. Gabriel Boroi, Ed. Hamangiu 2013 și la „Executarea silită – dificultăți și soluții practice. Volumul 1”, Ed. Universul Juridic 2016.

 

OFERTA SPECIALA:

 

·         Conferinta Internationala ”Contractele de credit pentru bunuri imobile” – 7 aprilie 2017, Bucuresti - 550 ron + TVA - pentru inscrierile dn perioada 30.03.2017 - 06.04.2017 – REDUCERE 30 % (385 RON + TVA/participant)

 

 

EARLY BOOKING:

·         Seminar "Frauda fiscala - Aplicarea jurisprudentei CJUE" - 21 aprilie 2017Bucuresti - EARLY BOOKING (până la 6 aprilie) – 350 ron + TVA; LATE BOOKING (din 7 aprilie) - 450 ron + TVA

·         Seminar "Gestionarea riscurilor fiscale. Despre drepturi si obligatii in fata autoritatilor fiscale" - 5 mai 2017,  Bucuresti - EARLY BOOKING (până la 13 aprilie) – 450 ron + TVA; LATE BOOKING (din 14 aprilie) - 550 ron + TVA

·         Seminar “Camera preliminară. Aspecte controversate și posibile soluții”- 18 mai 2017, Bucuresti - EARLY BOOKING (până la 06 aprilie) – 350 ron + TVA; LATE BOOKING (din 07 aprilie) - 450 ron + TVA

·         Conferinta  ”2 + 1 GRATIS - Publicitatea inselatoare in campaniile promotionale”-24 mai 2017, Bucuresti – EARLY BOOKING (până la 20 aprilie) – 400 ron + TVA; LATE BOOKING (din 21 aprilie) - 450 ron + TVA

Vizualizari: 1767
blog comments powered by Disqus